Touch me!!!!??

25 December, 2012

Ucapan hari krismas atau perayaan lain.

Assalamualaikum,

Actually saya pun tak arif dan tak pandai dalam bab ni. Biar yang bertanggungjawab yang menjawab isu ni. Tapi janganlah kita murtad memurtadkan orang dan jangan le kita kafir mengkafirkan orang. Jangan main2 dengan akidah.

So silalah rujuk pada yang arif.

Saya sertakan link dari DR MAZA.

Pandangan tentang Hukum Ucapan Perayaan lain


Pendapat saya lak. Saya lebih suka ucapkan HAPPY HOLIDAY atau HAVE FUN!!


4 comments:

LydSunshine said...

Bagi saya, saya wish je tanpa niat nak mengakui agama mereka. hanya utk berbudi bahasa dan nak buat mereka gembira dgn perayaan mereka je.

faraherda.razalan said...

Sy suka krismas. Hahahahha. Tpi jauh di sudut hati sy, tak de lak niat nak murtad. Lagipun, Krismas bkn perayaan agama. Tapi more to their tradition. Santa Claus bkn one of their saint walaupun ada nama santa. Tapi santa hanya maskot perayaan tradisi mrk. Dah jelas dr situ. Heeee~

Daddy Ziyyad said...

Pesen org melayu ni, suka sangat kafirkan orang...jatuh hukum sesuka hati, padahal ilmu di dada pun takde..

aimaniman said...

Yupp terserah pd niat hati kita.. rasanya x da le sampai nak memuja2 dan 'masuk'agama dia orang.,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails